plantaardig gelooid rundleer

Plantaardig gelooid rundleer

 

Plantaardig gelooid rundleer heeft verschillende positieve eigenschappen met betrekking tot diervriendelijkheid en duurzaamheid: 

  1. Diervriendelijkheid: Plantaardig gelooid leer maakt gebruik van natuurlijke looimiddelen zoals boomschors, plantaardige oliën en tannines. Dit proces minimaliseert het gebruik van schadelijke chemicaliën zoals chroomzouten, die meestal worden gebruikt in traditioneel leerlooien. Hierdoor wordt het welzijn van dieren gerespecteerd en is het leer minder schadelijk voor het milieu. Hoewel veel dierenactivisten je liever anders laten geloven is rundleer een restproduct uit de vee industrie. Er worden dus geen dieren gedood voor het verkrijgen van rundleer. 
  2. Duurzaamheid: Plantaardig gelooid leer is ecologisch verantwoord. Het gebruik van natuurlijke looimiddelen vermindert de impact op het milieu, omdat er minder chemische stoffen worden gebruikt. Bovendien worden plantaardige looimiddelen vaak gerecycled en hergebruikt, waardoor het een duurzame keuze is.
  3. Biologisch afbreekbaar: Plantaardig gelooid leer is (in tegenstelling tot de meeste "vegan" alternatieven) biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het na gebruik natuurlijk kan afbreken zonder schadelijke residuen achter te laten. Dit draagt bij aan een circulaire economie en vermindert de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd.
  4. Kwaliteit en duurzaamheid van het leer: Plantaardig gelooid leer staat bekend om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het leer is dikker, sterker en veerkrachtiger dan leer dat is gelooid met chemische stoffen. Hierdoor gaat het plantaardig gelooide leer langer mee en blijft het zelfs na verloop van tijd mooi.
  5. Natuurlijke uitstraling: Plantaardig gelooid leer behoudt de natuurlijke uitstraling en textuur, wat vaak wordt gewaardeerd door liefhebbers van leerproducten. Het leer heeft een warme kleur en ontwikkelt na verloop van tijd een uniek patina, wat de schoonheid van het leer versterkt.

Over het algemeen biedt plantaardig gelooid rundleer een diervriendelijk alternatief voor conventioneel gelooid leer en draagt het bij aan een duurzame maatschappij. 

 

Old Dutch Leatherworks maakt alleen gebruik van plantaardig gelooid rundleer afkomstig van Europese runderen. Zo kan duurzaamheid worden gegarandeerd en blijven de logistieke lijnen kort. 

 

Old Dutch leatherworks maakt gebruik van de volgende Leerlooierijen. 

 

Badalassi Carlo uit Italië, Masure uit België en Metropolitan uit het verenigd koninkrijk. 

Ze maken deel uit van de L.W.G. (leather working group) en Consortio Vera Pelle Italiana.